На проєкт відбору фахівців із супроводу ветеранів передбачили ₴2,9 мільярда - Порхун

На проєкт із відбору фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб передбачено фінансування в розмірі 2,9 мільярда гривень.

Про це повідомив в..о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун в ефірі загальнонаціонального марафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Наразі в держави на цей проєкт є фінансування в розмірі 2,9 мільярда гривень. Тому я закликаю всіх бажаючих реєструватися і ставати фахівцями із супроводу, і допомагати нашим ветеранам, ветеранкам та членам родин загиблих захисників та захисниць України", - сказав Порхун.

Він зазначив, що в основному дана професія направлена на працевлаштування ветеранів, щоб вони могли допомагати членам родин загиблих захисників України за принципом рівний-рівному.

Читайте також: В Україні запускають програму з навчання фахівців супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб

"Після спілкування з психологом і первинного тестування по нормативно-правовій базі кандидат проходить далі, і ми відправляємо його безпосередньо на навчання в Центри ветеранського розвитку, які створені на базі вищих навчальних закладів. Після навчання вони роз'їдуться по всім громадам нашої країни, і почнуть надавати фахову допомогу", - додав Порхун.

Як повідомляв Укрінформ, Мінветеранів 22 серпня оголосило про початок відбору фахівців із супроводу демобілізованих осіб та ветеранів війни.