Тривожний понеділок, соняхи пам’яті та червоні скульптури

Фото тижня

Україна продовжує протистояти повномасштабному вторгненню РФ. Життя під час війни фіксують фотокореспонденти Укрінформу.

Що потрапило в об’єктиви цього тижня – дивіться у добірці світлин.

Фото: Дмитро Смольєнко

Танкісти 118-ї окремої механізованої бригади прямують на танку Т-72 до місця проведення нічних навчальних стрільб на Запорізькому напрямку, 21 липня 2024 року.

Фото: Олександр Клименко

Містяни на одній зі станцій Київського метрополітену під час російського масованого ракетно-дронового обстрілу України, Київ, 26 серпня 2024 року.

Фото: Микола М’якшиков

Рятувальник та спецтехніка поруч зі зруйнованим готелем, який зазнав ракетного удару російських військ, внаслідок чого загинуло четверо осіб, Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 27 серпня 2024 року.

Фото: Ніна Ляшонок

Рятувальник на території транспортної компанії "Бласко", понівеченої внаслідок російського ракетного обстрілу, Одеська область, 26 серпня 2024 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Жінки шукають свої речі на руїнах будинку, який згорів унаслідок російського удару безпілотниками “Шахед”, Запоріжжя, 27 серпня 2024 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Чоловіки несуть санітарний мішок з тілом загиблого чоловіка поруч зі зруйнованим внаслідок російської ракетної атаки будинком, в якому він жив, Запорізька область, 26 серпня 2024 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Згоріла внаслідок російського обстрілу 24 серпня будівля Гуляйпільського районного краєзнавчого музею у прифронтовому місті Гуляйполе, Пологівський район, Запорізька область, 28 серпня 2024 року.

Фото: Олександр Клименко

Учасники церемонії прощання із 31-річною військовою 67-ї окремої механізованої бригади та очільницею Чернігівського осередку "Правого сектору" Наталією "Іранкою" Кузнєцовою, яка трагічно загинула 26 серпня у селі Приморське на Одещині, на Майдані Незалежності, Київ, 29 серпня 2024 року.

Фото: Анастасія Смольєнко

Донька політичної та громадської діячки, мовознавиці Ірини Фаріон Софія Семчишин з дітьми бере участь у церемонії відкриття меморіальної дошки на честь її матері на фасаді будинку, де проживала жінка, Львів, 27 серпня 2024 року.

Фото: Анастасія Смольєнко

Повітряні кульки з прапором летять у небо під час церемонії вшанування пам’яті загиблих захисників України на Марсовому полі в День Незалежності України, 24 серпня 2024 року.

Фото: Анастасія Смольєнко

Учасники церемонії вшанування пам’яті загиблих захисників України на Марсовому полі в День Незалежності України, 24 серпня 2024 року.

Фото: Ніна Ляшонок

Чоловік з протезами ніг під час акції з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, Одеса, 29 серпня 2024 року.

Фото: Анастасія Смольєнко

Сонях у руках учасника вечора-реквієму, який цьогоріч провели під гаслом Vincit qui meminit (Перемагає той, хто пам’ятає), в межах Всеукраїнської акції пам’яті "Сонях" з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, Львів, 29 серпня 2024 року.

Фото: Юлія Овсяннікова

Листівки з побажаннями на мотузці під час організованої НСЖУ фотовиставки на підтримку полонених та зниклих безвісти журналістів "Об’єднані серця" у Міжнародний день зниклих безвісти в Українському домі, Київ, 30 серпня 2024 року.

Фото: Олександр Клименко

Собака з плакатом під час чергової акції-нагадування про військових, які перебувають у російському полоні, "Не мовчи! Полон вбиває" біля Національного академічного театру опери та балету України, Київ, 25 серпня 2024 року.

Фото: Павло Багмут

Президент Польщі Анджей Дуда, Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте (зліва направо) під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України на Софійській площі, Київ, 24 серпня 2024 року.

Фото: Олександр Клименко

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції в межах форуму "Україна 2024. Незалежність", Київ, 27 серпня 2024 року.

Фото: Кирило Чуботін

Чоловік під час виставки техніки ДСНС, Нацполіції та ЗСУ, усі експонати якої керуються дистанційно та успішно використовуються у бойових умовах, в День Незалежності України на Софійській площі, Київ, 24 серпня 2024 року.

Фото: Володимир Тарасов

Учасники дегустації вина під час заходу, в межах якого відбулася церемонія підписання меморандуму про співпрацю щодо збереження, забезпечення розвитку виноградарства та виноробства України як культурної спадщини, Київ, 28 серпня 2024 року.

Фото: Володимир Тарасов

Діти під час пінної вечірки у межах дитячого свята до Дня Незалежності України на території Містечка Хансена, село Тарасівка, Київська область, 25 серпня 2024 року.

Фото: Кирило Чуботін

Скульптура французького художника Джеймса Коломіни, який зобразив дитину, що виходить зі стіни Головпоштамту, щоб намалювати український тризуб, Київ, 24 серпня 2024 року.

Фото: Євген Котенко

Скульптура французького художника Джеймса Коломіни "Дівчинка з соняшниками", встановлена до Дня Незалежності України, на постаменті, де раніше було розміщено пам’ятник Миколі Щорсу, Київ, 26 серпня 2024 року.

Фото: Кирило Чуботін

Скульптура французькокого митця Джеймса Коломіни, який зобразив дівчину у завеликій для неї військовій касці на гойдалці, що звисає з мосту над Алеєю героїв Небесної сотні біля Майдану Незалежності, Київ, 28 серпня 2024 року.

Фото: Ніна Ляшонок

Мозаїка на стінах побудованого у 70-х роках ХХ століття Казкового тунелю, що об’єднує санаторій "Магнолія" з пляжем "Дельфін", який був зачинений для відвідувачів з 2014 року, а нині відкритий, щоб використовувати його як укриття, Одеса, 27 серпня 2024 року.

Фото: Анастасія Смольєнко

Великоформатний муляж вітража "Шевченко. Мати", який митець створив у співавторстві з Аллою Горською, Галиною Зубченко та Людмилою Семикіною у 1964-му в Київському державному університеті ім. Т. Г. Шевченка, представлений у межах виставкового проєкту художника-шістдесятника "Опанас Заливаха. Хто ми?" у Центрі інтелектуального мистецтва "Меркурій", Львів, 23 серпня 2024 року.

Фото: Олександр Клименко

Учасники 11-го щорічного “Забігу у вишиванках - 2024”, організованого з нагоди 33-ї річниці Незалежності України на території ВДНГ, Київ, 25 серпня 2024 року.

Фото: Олександр Клименко

Хлопець катається на самокаті в урбан-парку на території ВДНГ, Київ, 25 серпня 2024 року.