Українські та польські правоохоронці викрили транснаціональне угруповання наркоділків

Фото

Українські та польські правоохоронці ліквідували транснаціональне угруповання наркоділків, які виготовляли та продавали метадон в Україну та Євросоюз.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці заступник голови Нацполіції - начальник Департаменту карного розшуку Андрій Нєбитов.

«Знищено найбільшу лабораторію на території Польщі, а також пересувні лабораторії в Україні та Польщі. Загалом вилучено 195 кілограмів метадону в кристалічній формі, а також 153 кілограми Альфа-PVP та понад 430 літрів реакційних сумішей, підготовлених до фінального етапу виробництва, 2 тонни прекурсорів, необхідних для виробництва синтетичних наркотиків», - йдеться у повідомленні.

За словами посадовця, правоохоронці затримали на території України та Польщі сімох членів синдикату на чолі з організатором. Це стало результатом скоординованих і професійних дій правоохоронців обох країн.

Читайте також: У СБУ показали, як спалюють тонну конфіскованого героїну

Нєбитов поінформував, що з початку року поліцейські розслідували та направили до суду 113 кримінальних проваджень щодо організованих груп і злочинних організацій у сфері наркообігу. Викрито і притягнуто до відповідальності понад 2000 наркозбувальників.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно у Карибському морі британський патрульний корабель берегової охорони HMS Trent допоміг морській піхоті та береговій охороні США вилучити у наркоторговців кокаїн вартістю понад 40 мільйонів фунтів стерлінгів.