Українці цьогоріч отримали понад 15 тисяч ваучерів на навчання новій професії

Від початку 2024 року жителі України отримали понад 15 тисяч ваучерів на безоплатне навчання новій професії у закладах освіти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

На ці цілі держава виділила 114 мільйонів гривень.

«Серед найбільш популярних спеціальностей та професій — медсестринство, психологія, кухар, водій, дошкільна освіта, тракторист, медицина, кондитер», - ідеться в повідомленні.

Ваучер дає право безоплатно пройти навчання у закладах освіти чи у роботодавця за затвердженим переліком зі 124 професій та спеціальностей. Його сума не може перевищувати 30 тисяч 280 гривень.

Читайте також: На Прикарпатті цьогоріч 520 людей отримали ваучер на навчання від центру зайнятості

Отримати ваучер можуть такі категорії громадян: особи, яким за 45 (до настання пенсії за віком); ветерани, учасники бойових дій; внутрішньо переміщені особи працездатного віку; люди з інвалідністю; люди, ті, хто отримали поранення внаслідок військової агресії або були у полоні.

Ваучер видається за умови, що вони мають професійно-технічну чи вищу освіту, не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні і не проходили навчання за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття упродовж останніх трьох років.

Аби отримати ваучер на навчання, потрібно обрати спеціальність, професію та місце навчання і подати заявку онлайн на сайті Державної служби зайнятості або звернутися до будь-якого центру зайнятості із заявою та документами.

Читайте також: З початку року послуги столичної служби зайнятості отримали вже 11 тисяч киян

Протягом 90 днів після отримання ваучера в центрі зайнятості слід укласти договір про навчання із закладом освіти.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів ухвалив постанову про реалізацію експериментального проєкту з надання державного гранту студентам на контрактній формі навчання.