З початку року послуги столичної служби зайнятості отримали вже 11 тисяч киян

З початку року послуги столичної служби зайнятості отримали вже 11 тисяч киян

Укрінформ
За підсумками першого пів річчя 2024 року Київський міський центр зайнятості надала послуги понад 11 тис. жителів столиці.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі установи.

За даними пресслужби, близько 3,2 тис. осіб за сприяння установи отримали роботу, понад 600 роботодавців отримали майже 19 млн грн компенсаційних виплат. Понад 3 тис. столичних роботодавців сформували базу загалом у 10 тис. вакансій.

“Особлива увага приділяється працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та людей з інвалідністю. Так, у першому пів річчі роботу отримали 587 внутрішніх переселенців, 52 ветерани та 127 людей з інвалідністю”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для забезпечення рівного доступу до послуг всім громадянам в приміщеннях служби зайнятості створено безбар’єрний інклюзивний простір. Також впроваджено принцип "єдиного вікна" для соціально вразливих категорій населення.

“На початку липня в базі столичної служби зайнятості налічувалось майже 3 500 вакансій. На одну вакансію у Києві претендує один безробітний. Київська служба зайнятості допомагає як безробітним, так і працюючим здобувати нові навички та професії за сертифікатом або ваучером”, - підсумували у пресслужбі.

При цьому найпопулярнішими стали професії кравця, водія різних видів транспорту (автомобілів, трамваїв, тролейбусів) та сапера. Серед спеціальностей найчастіше обирають медицину, психологію, фармацію та програмування.

Станом на 1 липня 2024 року 2,5 тис. мешканців столиці продовжують пошук роботи за допомогою Київського міського центру зайнятості.

Читайте також: У центрі зайнятості Тернопільщини запрацювало «єдине вікно» для соціально вразливих громадян

"Наша мета - посилити соціальний захист громадян від безробіття та сприяти створенню нових робочих місць. Ми постійно розширюємо спектр послуг, адаптуючись до потреб як шукачів роботи, так і роботодавців", - зазначив директор центру Дмитро Новицький.

Як повідомлялося, у Національному банку очікують, що на етапі відбудови країни конкуренція за нових працівників посилиться, а це сприятиме поступовому зниженню безробіття – з 14,2% у 2024 році до 11,9% у 2025 та 10,6% у 2026 році.

Фото: kurjer.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-