У Дія.Освіта з'явився новий розділ, присвячений безбар’єрності

На платформі Дія.Освіта створений новий розділ, де представлені освітні продукти, пов’язані з безбар’єрністю.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила дружина Президента України Олена Зеленська.

За її словами «безбар’єрність завжди починається на рівні мислення: з усвідомлення, що всі люди різні, але всі – рівні. І ще з поваги до досвіду кожної людини та, звичайно, з коректної комунікації, без упереджень та навішування ярликів».

Це нова норма, запропонована ініціативою «Без бар’єрів», у межах якої з’являються нові гайди, посібники та освітні серіали.

Як зазначила Зеленська, тепер усі ці практичні інструменти для розбудови суспільства рівних можливостей доступні ще й на, а платформі Дія.Освіта, де створений спеціальний розділ, присвячений безбар’єрності.

У ньому можна знайти практичні рекомендації із втілення філософії безбар’єрності в просторах і будівлях.

У нагоді стануть готові рішення щодо підготовки та проведення різноформатних заходів із повагою до потреб різних людей.

Кориснирми будуть й кейси з розбудови безбар’єрного середовища, якими ділиться український і міжнародний бізнес.

Окрім того, на платформі можна переглянути освітні серіали про безбар’єрність, стереотипи та способи їх подолання, а також коректну комунікацію з різними людьми, зокрема й із тими, які мають бойовий досвід.

Вона підкреслила, що Дія.Освіта, є флагманським проєктом Міністерства цифрової трансформації України у межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Читайте також: МКІП затвердило методичні рекомендації щодо безбарєрності у сфері медіа

«Безбар’єрності також можна навчитись – і на рівні мислення, і на рівні практичних рішень. Чогось не знати, але прагнути дізнатися не соромно. Особливо коли йдеться про життя без бар’єрів, яке маємо створювати разом», - наголосила перша леді.

Як повідомлялося, за даними опитування громадської думки, проведеного Центром соціальних змін та поведінкової економіки, безбар’єрність вважають новою цінністю для суспільства 83% українців.

Йдеться не лише про фізичні перепони, а й про перешкоди в роботі, навчанні, дозвіллі, взагалі в повноцінному житті.