Прем'єр Ірландії відвідав Центр захисту прав дитини у Києві

Фото

Прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс відвідав Центр захисту прав дитини у Києві.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений Верховної Ради з прав дитини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

«У Центрі захисту прав дитини провели тристоронню зустріч, у якій взяли участь прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс та заступник голови представництва ЮНІСЕФ в Україні Джон Маркс. Головна тема – захист прав українських дітей та реалізація пункту 4 Формули миру», - зазначив уповноважений.

За словами Лубінця, «РФ вбиває та калічить неповнолітніх українців, кількість таких дітей зростає щодня». 

Також омбудсмен акцентував, що «Росія викрадає наших дітей, ми ж працюємо, щоб повертати їх додому». 

Лубінець поінформував, що «державні органи спільно з громадським сектором та міжнародними партнерами повернули 918 депортованих та примусово переміщених дітей». 

«У їхній реабілітації та реінтеграції допомагає наш незмінний партнер ЮНІСЕФ», - підкреслив уповноважений.

Читайте також: Ірландія виділяє €36 мільйони на гуманітарну підтримку України та її сусідів

Окремо він звернув увагу на незаконні викрадення Росією українських цивільних громадян і порушення норм міжнародного гуманітарного права щодо військовополонених. 

Зі своєї сторони, прем’єр-міністр Ірландії цікавився, які ще кроки можна зробити, щоб допомогти захистити Україні права дитини.

На що Лубінець наголосив, що «публічно ми презентували 9 проєктів у межах роботи Міжнародної коаліції країн за повернення українських дітей, до реалізації яких може долучитися Ірландія». 

Також Лубінець спільно з Харрісом у Центрі захисту прав дитини поспілкувалися з повернутою родиною із тимчасово захопленої росіянами території, яка розповіла про пережите. 

Прем’єр-міністр Ірландії підкреслив, що його держава буде з Україною стільки часу - скільки знадобиться.

Лубінець подякував Ірландії за підтримку українського народу, роботу у межах пункту 4 Формули миру та Міжнародної коаліції країн за повернення українських дітей.

Читайте також: Ірландія надала підтримку Україні вже майже на €400 мільйонів

Також він подякував ЮНІСЕФ за постійну співпрацю задля захисту прав дитини.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Ірландії Гарріс підписали Угоду про підтримку України та співробітництво. Зокрема Ірландія зобов'язалася виділити Україні ще 128 млн євро на нелетальну військову підтримку та щонайменше 40 млн євро на гуманітарну допомогу.

Фото: Телеграм / Омбудсман Лубінець Дмитро