Ірландія надала підтримку Україні вже майже на €400 мільйонів

Ірландія надала підтримку Україні вже майже на €400 мільйонів

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни підтримка Ірландії для України склала майже 400 млн євро.

Як передає Укрінформ з посиланням на Ютуб-канал ОП, про це Президент Володимир Зеленський повідомив під час церемонії підписання Меморандуму про співпрацю між Ірландією та Україною.

"Я дякую Ірландії за надані Україні пакети підтримки. Це - гуманітарна підтримка, це - допомога нашій українській інфраструктурі... Від початку повномасштабної війни підтримка Ірландії для України (склала - ред.) майже 400 млн євро. Ми цінуємо і те, що Ірландія підтримує санкції проти Росії за агресію і за терор (з її боку - ред. )", - сказав він.

Зеленський підкреслив, що допомога Ірландії є особливо важливою напередодні зими, в умовах, коли Росія продовжує завдавати ударів по енергетиці України.

Зеленський підкреслив, що особливо цінним є те, що прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс приїхав із візитом до України у час, коли Росія завдає важких ударів ракетами та дронами по містах.

Читайте також: Україна та Ірландія уклали двосторонню угоду

Президент нагадав, що через нічну атаку РФ по Львову постраждало більше 50 людей, 7 осіб загинули, серед них - двоє дітей. Понад 40 житлових будинків пошкоджені. Він додав, що цієї ночі армія РФ також атакувала ракетами Кривий Ріг, де є поранені і руйнування. Глава держави нагадав, що другу добу триває розбір завалів у Полтаві після удару по території Інституту зв'язку. За його словами, постраждало майже 300 людей, 53 - загиблих.

Зеленський висловив співчуття рідним і близьким загиблих.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс підписали Угоду про підтримку України та співробітництво. Зокрема, Ірландія зобов'язалася виділити нашій державі ще 128 млн євро на нелетальну військову підтримку та щонайменше 40 млн євро на гуманітарну допомогу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-