Лубінець звернувся до генпрокурора через смерть чоловіка у ТЦК на Закарпатті

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до генпрокурора з вимогою розслідувати побиття та смерть чоловіка в обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки на Закарпатті.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець написав у Телеграмі.

"На Закарпатті зросла кількість звернень щодо неправомірних дій представників ТЦК та СП. Так, до мого представника в Закарпатській області звернулася громадянка України, яка в своєму зверненні повідомила про незаконне, на її думку, затримання працівниками ТЦК та СП її батька та побиття, що призвело до його смерті", - зазначив Лубінець.

За словами омбудсмена, цей випадок потребує негайного, всебічного і неупередженого розслідування. Нині відомості про кримінальне правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 128 Кримінального Кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) внесені до ЄРДР.

Читайте також: Омбудсмен заявив про необхідність дієвішої політики щодо переселенців

"З метою з'ясування всіх обставин справи, я скерував запит до генерального прокурора. У разі виявлення порушень, вимагатиму притягнення до відповідальності винних посадових осіб, незалежно від їхніх звань, рангів та посад, які вони обіймають", - наголосив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, з початку 2024 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець отримав 1634 звернення щодо порушення прав громадян працівниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.