ЄС надасть Україні 1 мільйон шкільних підручників українською мовою

Європейський Союз оголосив сьогодні про поставку в Україну першої партії з 1 мільйона підручників українською мовою, які українські школярі зможуть використовувати протягом нового навчального року.

Така інформація надійшла сьогодні кореспонденту Укрінформу з Європейської комісії.

«Сьогодні українській владі буде передано першу партію з мільйона підручників з інформатики та мистецтва для українських школярів, надрукованих у ЄС. Ці нові книжки українською мовою доведуть до 1,5 мільйона загальну кількість підручників, призначених для України з початку війни», - йдеться у повідомленні Європейської комісії.

Як зазначається, ця допомога дозволить українським учням продовжити навчання, попри безпілотні та ракетні атаки російського агресора. Ця цілеспрямована акція з підтримки освіти в Україні здійснюється у тісному зв’язку із програмами підтримки та інтеграції українських дітей з числа біженців до європейської шкільної системи.

«Постачання цих підручників сьогодні є результатом співпраці між кількома державами-членами ЄС. Файли для друку були виконані у Нідерландах, папір для (друку) підручників надійшов з Німеччини до Польщі, де був надрукований кінцевий продукт, який, за погодженням із владою України, був направлений через кордон», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Видавець підручника виправить помилку з картою без Криму за власний рахунок - Лісовий

Єврокомісія повідомляє, що фінансування цієї ініціативи здійснюється в рамках європейської програми «Erasmus+».

Як вже повідомлялося, з початку повномасштабного російського вторгнення в Україні ЄС та його країни-члени надають Україні суттєву економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу, яка дозволяє Україні та її народу протистояти російській агресії.

Фото ілюстративне