Видавець підручника виправить помилку з картою без Криму за власний рахунок - Лісовий

Видавець підручника виправить помилку з картою без Криму за власний рахунок - Лісовий

Укрінформ
Видавець, який допустив некоректність дизайну, йдеться про зображення на підручнику з української мови для 7 класу карти України без Криму, виправить помилку за власний рахунок.

Про це повідомив у Фейсбуці міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, передає Укрінформ.

«Сьогодні в інформаційному просторі шириться фотографія з підручника «Української мови» для учнів 7 класу, на якій зображена карта без Криму.

По-перше: Крим – це Україна!

По-друге: технічну помилку за власний рахунок виправить видавець, який допустив некоректність дизайну», - написав він.

Лісовий додав, що Міністерство освіти і науки має питання до якості шкільних підручників. Ці питання пов’язані з діяльністю Інституту модернізації змісту освіти.

Зазначається, що з 2 вересня 2024 року рішенням міністерства експертизу забезпечуватиме Український інституту розвитку освіти (УІРО).

А у 2025-2026 році МОН завершить реорганізацію Інституту модернізації змісту освіти, щоб «питання з якістю підручників зняти раз і назавжди».

Читайте також: Підручник без Криму: у Міносвіти пояснили, як сталася помилка під час друку

Як повідомила низка ЗМІ, у підручнику української мови для 7 класу виявили карту України без Кримського півострова. Підручник виданий у 2024 році видавництвом "Літера" та рекомендований Міністерством освіти і науки України.

Згодом в електронній бібліотеці Інституту модернізації змісту освіти розмістили підручник для 7 класу з української мови з виправленою піктограмою мапи України - українським Кримом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-