Суд призначив 15 років в'язниці коригувальнику, який наводив російські ракети на Запоріжжя

Суд призначив 15 років тюрми агенту ФСБ, який діяв у прифронтових районах Запорізької області та коригував російські повітряні удари по місцях розташування військових та техніки Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

Агент шукав місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Сил оборони, які залучені до бойових операцій на південному фронті, а також намагався встановити і передати агресору локації опорних пунктів та укріпрайонів українських військ поблизу передової.

Правоохоронці задокументували його розвідактивність і завчасно затримали під час виконання ним ворожого завдання у квітні 2022 року.

За матеріалами Служби безпеки суд призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна, зокрема квартири в обласному центрі та автомобіля.

Як встановило розслідування, ворожим поплічником виявився житель одного з прифронтових селищ Запорізької області, який був дистанційно завербований ФСБ через блогера Юрія Подоляку.

Для збирання розвідданих агент об’їжджав місцевість, де приховано фіксував локації підрозділів ЗСУ, а отримані відомості передавав Подоляку, який потім «звітував» фсб.

Під час обшуку у затриманого вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які він використовував у злочинній діяльності.

Читайте також: Суд призначив 14 років ув’язнення юристу-колаборанту, який шпигував за блокпостами ЗСУ у Краматорську

На підставі зібраних Службою безпеки доказів російського агента визнано винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Як повідомляв Укрінформ, Нацполіція України оголосила підозру у колабораційній діяльності 11 жителям Запорізької області.

Фото: Freepik stock images