Суд призначив 14 років ув’язнення юристу-колаборанту, який шпигував за блокпостами ЗСУ у Краматорську

Суд призначив 14 років ув’язнення юристу-колаборанту, який шпигував за блокпостами ЗСУ у Краматорську

Укрінформ
За матеріалами Служби безпеки України 14 років тюрми отримав юрист-колаборант, який шпигував за блокпостами Збройних сил України у Краматорську.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Найбільше ворога цікавили координати блокпостів та укріпрайонів на території міста Краматорськ і його околиць.

Щоб отримати відповідні координати, ФСБ залучила свого інформатора – місцевого адвоката, який тривалий час проживав в Росії, де і потрапив у поле зору спецслужби РФ.

Юрист повернувся до Краматорська ще до повномасштабного вторгнення, а навесні 2023 року отримав перше завдання від свого російського куратора.

Для його виконання зловмисник обходив місцевість, приховано фіксуючи потрібні йому локації, а потім переносив їх на гугл-карту для звіту ФСБ.

За кожне виконане завдання загарбники обіцяли своєму інформатору грошову винагороду, яка мала надходити на його банківську картку. Крім того, надалі обіцяли переправити колаборанта в Росію.

Однак співробітники СБУ завадили реалізації планів окупантів і затримали ворожого поплічника влітку 2023 року, коли він готувався до втечі на територію РФ.

Читайте також: Колаборантам-керівникам трьох міст на ТОТ Луганщини «світить» до 10 років в'язниці

Під час обшуку у нього вилучено два мобільні телефони та змінні SIM-карти, на які він спеціально зареєстрував месенджери для спілкування з ФСБ.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та призначив йому 14 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, За матеріалами СБУ 16 років тюрми отримала агентка ФСБ, яка наводила російські ракети С-300 та Х-22 на Харків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-