Колаборантам-керівникам трьох міст на ТОТ Луганщини «світить» до 10 років в'язниці

Колаборантам-керівникам трьох міст на ТОТ Луганщини «світить» до 10 років в'язниці

Укрінформ
Колаборантам, які погодилися очолити три міста на ТОТ Луганщини, загрожує до десяти років ув'язнення.

Про це Третє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За матеріалами СБУ до десяти років тюрми загрожує колаборантам, які керують ворожими «адміністраціями» у Сватовому, Сєвєродонецьку та Слов’яносербську. Серед колаборантів, яким СБУ повідомила про підозру – т. зв. «первый заместитель» и «заместитель главы администрации Сватовского муниципального округа ЛНР», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що на початку 2024 року росіяни призначили на ці посади місцевого підприємця, який займався ремонтом автотранспорту, та чиновницю-зрадницю – колишню заступницю голови Сватівської РДА.

Також фігурантами кримінальних проваджень стали «первый заместитель главы администрации Славяносербского муниципального округа» та «заместитель главы администрации городского округа Северодонецка».

Перший зловмисник почав співпрацювати з ворогом задовго до широкомасштабної війни. Другого окупанти направили із Луганська для «кадрового підсилення» сєверодонецьких колаборантів наприкінці 2023 року.

Досудове розслідування стосовно цих осіб триває. А от обвинувальні матеріали щодо їхніх начальників – голів цих незаконних утворень вже перебувають на розгляді в судових інстанціях.

Відповідно до ч 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, за колабораційну діяльність їм загрожує до 10 років в'язниці та конфіскація майна.

Читайте також: Рада підтримала законопроєкт про позбавлення держнагород за підтримку РФ

Слідчі заходи проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила ще двох «депутатів» т. зв. «народної ради ЛНР».

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-