ЄСПЛ сьогодні оголосить рішення щодо порушень Росією прав людини в Криму

ЄСПЛ сьогодні оголосить рішення щодо порушень Росією прав людини в Криму

Укрінформ
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у вівторок, 25 червня, публічно оголосить рішення по суті у справі «Україна проти Росії (щодо Криму)».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, засідання почнеться об 11:00 за Страсбургом (12:00 за Києвом).

Варто зазначити, що рішення по суті у «кримській» справі стосується першого позову України, з якого почалася історія міждержавних справ України проти Росії в ЄСПЛ.

Як повідомляв Укрінформ, справа «Україна проти Росії (щодо Криму)» стосується порушень Росією на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь низки статей Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод: 2 (Право на життя); 3 (Заборона катування); 5 (Право на свободу та особисту недоторканність); 6 (Право на справедливий суд); 8 (Право на повагу до приватного і сімейного життя); 9 (Свобода думки, совісті та релігії); 10 (Свобода вираження поглядів); 11 (Свобода зібрань та об’єднання); 14 (Заборона дискримінації) та інших.

Читайте також: Уповноважена у справах ЄСПЛ сказала, скільки чекати рішення у справі «Україна та Нідерланди проти РФ»

14 січня 2021 року ЄСПЛ оголосив ухвалу щодо прийнятності справи «Україна проти Росії (щодо Криму)», визнавши її частково прийнятною, та ухвалив рішення про приєднання до міждержавної справи «Україна проти Росії» щодо політичних в’язнів.

13 грудня 2023 року ЄСПЛ провів засідання по суті у справі «Україна проти Росії (щодо Криму)». На цьому засіданні Україна доводила ЄСПЛ, які саме порушення прав людини вчиняє Російська Федерація на окупованій території. Мова йшла про існування системної адміністративної практики порушень прав людини з боку Росії з часу окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-