Уповноважена у справах ЄСПЛ сказала, скільки чекати рішення у справі «Україна та Нідерланди проти РФ»

Уповноважена у справах ЄСПЛ сказала, скільки чекати рішення у справі «Україна та Нідерланди проти РФ»

Ексклюзив
Укрінформ
Уповноважена у справах Європейського суду з прав людини Маргарита Сокоренко сподівається, що після сьогоднішніх слухань у міждержавній справі «Україна та Нідерланди проти Росії» в Страсбурзі, суд матиме величезний обсяг роботи, однак рішення може бути озвучене за рік-півтора.

Своїми прогнозами вона поділилась в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Ми очікуємо, що рішення нам чекати не через багато років, а все ж у більш видимій перспективі. Півтора року, рік – але це моє найкраще сподівання», - сказала Сокоренко.

«Суд одразу після нашого засідання має почати підготовчу роботу щодо того, яким має бути рішення. Я знаю весь об’єм матеріалу, який був поданий, усі деталі, тож розумію, що суддям доведеться витратити дуже багато часу, щоб все зважити та якісно опрацювати. Попереднє рішення тільки по прийнятності справи складало більше 200 сторінок», - пояснила вона.

Сокоренко вважає, що у даній справі, у порівнянні з іншими міждержавними справами, які стосувалися набагато меншого спектру порушень, спостерігається «дуже швидкий процес».

«Це, мабуть, єдина справа в досвіді Європейського суду, яка стосується постійної триваючої агресії та постійних порушень прав людини в таких масштабах, як в часовому, так і в територіальному вимірі», - підсумувала Уповноважена.

Читайте також: ЄСПЛ перейшов до підготовки вироку у справі «Україна та Нідерланди проти Росії»

Нагадаємо, у середу в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) в Страсбурзі завершились усні слухання у міждержавній справі «Україна та Нідерланди проти Росії», яка стосується порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей з 2014 року та в ході повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Фото надане Маргаритою Сокоренко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-