Український холдинг будує в Росії завод для військових кораблів - СБУ викрила керівників

Фото

Служба безпеки України зібрала доказову базу на топменеджмент українського будівельного холдингу, який причетний до роботи на ворога та фінансування збройної агресії РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, з початку повномасштабної війни організована група на чолі з власником бізнесу уклала з російськими замовниками шість договорів на загальну суму майже 100 млрд рублів.

Мова йде про контракти на будівництво судноремонтного заводу для техобслуговування кораблів Новоросійської військово-морської бази та прикордонного управління ФСБ.

СБУ викрила посадовців українського холдингу, які будують судноремонтний завод для військових кораблів рф / Фото: СБУ

Також ними було реалізовано кілька проєктів з будівництва московського метрополітену.

Крім цього, за наявними даними, фігурант планує взяти підряд на реконструкцію у Санкт-Петербурзі верфі для підводних човнів країни-агресора.

Як встановило розслідування, російська філія холдингу регулярно сплачує мільярди рублів до бюджету країни-агресора.

Щоб приховати свою протиправну діяльність в Росії, фігуранти діяли через офшорні компанії.

Читайте також: Суд у справі щодо настоятеля Святогірської лаври ще триває - СБУ

Під час обшуків в офісних та житлових приміщеннях фігурантів у Києві вилучили комп’ютерну техніку, флешки та документи, які підтверджують незаконну діяльність.

Також у зловмисників виявили злитки золота та майже 700 тис. доларів.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили трьом основним фігурантам про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: власнику будівельного холдингу за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 (організація провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, вчинена організованою групою), ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору); директору одного з підприємств та головному бухгалтеру російської філії за ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 (організація провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, вчинена організованою групою).

Читайте також: СБУ викрила підприємця із Запорізької області, який допомагав військовим РФ

Триває розслідування для притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) спільно з Державним бюро розслідувань (ДБР) стягує рекордні 2,6 млрд грн з рахунків онлайн-казино, пов'язаного з представниками держави-агресора.