Суд у справі щодо настоятеля Святогірської лаври ще триває - СБУ

Суд у справі щодо настоятеля Святогірської лаври ще триває - СБУ

Укрінформ
На Донеччині ще триває судовий процес у кримінальній справі щодо митрополита, настоятеля Свято-Успенської Святогірської лаври УПЦ МП Арсенія, якого підозрюють у здачі окупантам позицій ЗСУ.

Про це на брифінгу повідомила керівниця пресслужби ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Судові засідання ще тривають. Бо, якщо був би вирок, то нам би повідомили. Тим більше, що ця справа гучна», - сказала Прищепа.

Вона додала, що суд проходить у Слов’янському міськрайонному суді, і не було повідомлення, що місце знаходження розгляду справи перенесено до іншого суду.

Прищепа нагадала, що митрополиту було оголошено про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу (Поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, в умовах воєнного або надзвичайного стану); йому загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, Служба безпеки України у квітні 2024 року задокументувала підривну діяльність з боку настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія. Його було затримано і взято під варту.

Слідчі повідомили митрополиту про підозру та не виключали, що настоятель Свято-Успенської Святогірської лаври УПЦ МП Арсеній, який «здавав» окупантам позиції ЗСУ, міг мати спільників.

Читайте також: Агітував за «приєднання» Херсонщини до Росії: клірику УПЦ МП оголосили підозру

Наприкінці червня 2024 року матеріали кримінального провадження відносно митрополита були скеровані до суду для розгляду по суті. Тоді у кримінальному провадженні все залишилось так, як було на стадії підозри.

Суд розпочався 8 серпня поточного року у Слов’янську на Донеччині. Захист митрополита Арсенія у суді представляють п’ятеро адвокатів.

Фото: Святогірська Лавра

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-