Україна запропонувала допомогу в подоланні наслідків повеней шести країнам

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі запропонувати сусіднім країнам допомогу в ліквідації наслідків повені через екстремальні опади.

Як передає Укрінформ, про це Глава держави заявив у вечірньому відеозверненні.

Відео: Офіс президента

"Є, на жаль, критичні ситуації і в країнах-сусідах - через ці екстремальні опади. За моїм дорученням міністр закордонних справ України Андрій Сибіга запропонував відповідним країнам нашої частини Європи допомогу рятувальників ДСНС України", - наголосив Зеленський.

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга зазначив, що допомогу запропонували Молдові, Польщі, Румунії, Словаччині, Угорщині та Чехії.

"Україна солідарна із сусідами, які потерпають від руйнівних повеней. На доручення Президента Зеленського та за координації Дениса Шмигаля ми запропонували Молдові, Польщі, Румунії, Словаччині, Угорщині та Чехії відправити підрозділи ДСНС України для допомоги у подоланні лиха", – написав Сибіга.

Читайте також: У Польщі повінь забрала життя вже другої людини, триває евакуація

Як повідомляв Укрінформ, голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск розпорядився запровадити в постраждалих від повені регіонах країни стан стихійного лиха.

Україна запропонувала допомогу Чеській Республіки, яка потерпає наразі від руйнівної повені.

Ситуація у Чехії є вкрай складною через надзвичайно сильні опади та вихід річок з берегів. Це вплинуло також на залізничне сполучення між Чехією і Україною. Так, наразі не виконують регулярні рейси потяги з Праги до Перемишля, звідки пасажирі продовжують подорожувати Укрзалізницею.