Будинок і землю оформив на маму: у чиновника Київської митниці виявили незаконних активів на мільйони

Вищий антикорупційний суд визнав необґрунтованими активи керівника одного з секторів Київської митниці на суму понад 8,6 млн грн.

Про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

17 вересня колегія суддів ВАКС задовольнила позов прокурора САП про визнання необґрунтованими активів, що оформлені на родичку працівника сектору митного оформлення "Фастів" митного поста "Південний" Київської митниці, на суму понад 8,6 млн грн та стягнення їх в дохід держави.

На підставі матеріалів Національного агентства з питань запобігання корупції та доказів, самостійно отриманих прокурором, встановлена неможливість за рахунок законних джерел набуття матір’ю посадовця житлового будинку та шести земельних ділянок, які становлять одну садибу в передмісті Києва. Також сам посадовець, який працює на посадах державної служби понад 25 років, і його дружина, яка до квітня 2023 року працювала в митних органах, не володіли законними доходами й активами для придбання вищезазначеного майна.

Читайте також: Верховний Суд підтвердив тюремний вирок ексчиновнику Міноборони, який намагався дати ₴24 мільйони хабаря

У прокуратурі зауважили, що матір посадовця видала доручення сину та його дружині на її представництво з усіх питань, пов’язаних з цими об’єктами нерухомості. І після придбання цих активів їх використовував саме посадовець і його дружина, а не мати, що вказує поряд з іншими даними на те, що вона набула їх у власність саме за дорученням посадовця.

За результатами розгляду позову суд у повному обсязі задовольнив вимоги прокурора і визнав необґрунтованими вказані активи та постановив стягнути їх в дохід держави.

Рішення суду не набрало законної сили і може бути оскаржене упродовж 30 днів із дня складання його повного тексту.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронцю з Дніпропетровської області, який незаконно збагатився на більше ніж 14 млн грн, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.