Прикордонники отримали від ЄС новітні тепловізійні комплекси

Фото, відео

Державна прикордонна служба у рамках реалізації спільного з Євросоюзом проєкту отримала новітні мобільні тепловізійні комплекси.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

«У столиці відбулась передача підрозділам Держприкордонслужби мобільних тепловізійних комплексів у рамках реалізації спільного з Євросоюзом проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM-Стійкість)», - ідеться в повідомленні.

На заході були присутні перший заступник голови Держприкордонслужби Володимир Нікіфоренко й посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова, а також виконавці проєкту – представники Міжнародного центру розвитку міграційної політики (ICMPD).

Як зазначили у відомстві, в рамках співпраці минулого року прикордонники вже отримали радіостанції, мобільні рентгенівські сканери, а також засоби для реабілітації персоналу ДПСУ.

Нікіфоренко подякував послу та міжнародним партнерам за потужну й послідовну підтримку в протистоянні військовій агресії Росії, багаторічну успішну співпрацю та ефективну реалізацію спільних проєктів міжнародної технічної допомоги.

Своєю чергою Матернова висловила готовність до інтенсифікації подальшого співробітництва з прикордонним відомством України, а також до запровадження нових спільних проєктів та ініціатив.

Читайте також: Катаріна Матернова, Посол ЄС в Україні

Як повідомляв Укрінформ, українські прикордонники, які служать на південному напрямку,  отримали міжнародну технічну допомогу від місії EUBAM більш як на 5,5 мільйона гривень.

Фото: dpsu.gov.ua