Київ у смозі, знищений трансформатор і мурал для ГУР

Фото тижня

Україна продовжує протистояти повномасштабному вторгненню РФ. Життя під час війни фіксують фотокореспонденти Укрінформу.

Що потрапило в об’єктиви цього тижня – дивіться у добірці світлин.

Фото: В'ячеслав Мадієвський

Наслідки російського обстрілу керованими авіаційними бомбами житлової багатоповерхівки, Харків, 15 вересня 2024 року.

Фото: Ніна Ляшонок

Житловий будинок, понівечений унаслідок російського ракетного обстрілу, Одеса, 15 вересня 2024 року.

Фото: В'ячеслав Мадієвський

Операція з порятунку чоловіка та його собаки на 12-му поверсі житлової багатоповерхівки, куди влучила російська керована авіаційна бомба, Харків, 15 вересня 2024 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Пілоти 65-ї окремої механізованої бригади готують новий український ударний безпілотник до бойового застосування на Запорізькому напрямку, 5 вересня 2024 року.

Фото: Юлія Овсяннікова

Інсталяція "Битва за світло", що містить зруйнований унаслідок російських обстрілів енергетичної інфраструктури України силовий трансформатор, який працював на одній з теплоелектростанцій ДТЕК, на Контрактовій площі, Київ, 19 вересня 2024 року.

Фото: Анастасія Смольєнко

Підозрюваний у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон В’ячеслав Зінченко під час засідання Галицького районного суду міста щодо продовження йому запобіжного заходу, Львів, 19 вересня 2024 року.

Фото: В'ячеслав Мадієвський

Співробітники ДСНС України знімають тканину з меморіальної дошки, встановленої на честь головних майстер-сержантів служби цивільного захисту ДСНС України Сергія Байдалінова, Владислава Логінова і Володимира Матюшенка, які загинули 4 квітня 2024 року внаслідок повторного удару російськими дронами типу Shahed по Харкову, Харків, 16 вересня 2024 року.

Фото: Юлія Овсяннікова

Учасниця заходу з нагоди запуску інформаційної кампанії "Заглушені голоси", яка спрямована на популяризування усиновлення дітей, позбавлених батьківського піклування, в інтерактивній телефонній будці, встановленій на території ВДНГ, Київ, 18 вересня 2024 року.

Фото: Юлія Овсяннікова

Учасниці тримають портрети 24-річної журналістки Олександри Кувшинової (ліворуч), яка загинула біля Києва від російського снаряду у березні 2022 року, та журналістки "Радіо Свобода" Віри Гирич, яка загинула внаслідок російського ракетного обстрілу Києва 28 квітня 2022 року, під час панахиди за Георгієм Ґонґадзе та всіма загиблими медійниками на території храму Святого Миколи Набережного (ПЦУ), де похований журналіст, з дня загибелі якого цьогоріч виповнюється 24 роки, Київ, 16 вересня 2024 року.

Фото: Кирило Чуботін

Мурал "Мудрий панує над зірками", присвячений діяльності Головного управління розвідки Міністерства оборони України, який відкрили в межах акції "Гуркіт від ГУРу", Київ, 19 вересня 2024 року.

Фото: Анастасія Смольєнко

Допрем’єрний показ мультимедійного проєкту "Довженко. Задерацький. Кіно та музика" – демонстрації фільму Олександра Довженка "Земля" під живе виконання симфонії композитора Всеволода Задерацького та з візуальними спецефектами – у міському Центрі Довженка, Львів, 19 вересня 2024 року.

Фото: Кирило Чуботін

Показ вистави-мюзиклу "Котигорошко проти вікінгів" за п’єсою Альони Мовчан, що є спільним проєктом Херсонського і Миколаївського театрів, на сцені Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка у межах закриття XXVI Міжнародного театрального фестивалю "Мельпомена Таврії", Київ, 16 вересня 2024 року.

Фото: Кирило Чуботін

Оповитий смогом центр столиці, Київ, 20 вересня 2024 року.

Фото: В'ячеслав Мадієвський

Хлопчик біля фонтана, Харків, 15 вересня 2024 року.

Фото: Микола М’якшиков

Комунальник за кермом екскаватора під час аварійно-відновлювальних робіт на місці провалу асфальтобетонного покриття та плитки тротуару на вулиці Харківській, Дніпро, 16 вересня 2024 року.

Фото: Руслан Канюка

Ігровий момент матчу 4-го туру української Прем’єр-ліги між київським ФК "Динамо" та полтавським ФК "Ворскла", що завершився з рахунком 3:1 на користь "біло-синіх", на стадіоні "Динамо" ім. В. Лобановського, Київ, 18 вересня 2024 року.

Фото: Анастасія Смольєнко

Воротар львівського ФК "Карпати" Олександр Кемкін пропускає гол у свої ворота під час матчу 6-го туру української Прем’єр-ліги проти донецького ФК "Шахтар", що завершився з рахунком 2:5 на користь "гірників", Львів, 14 вересня 2024 року.

Фото: Кирило Чуботін

Учасники адвокаційного забігу Run for Freedom за звільнення військових і цивільних з російського полону, що відбувся на території ВДНГ, Київ, 14 вересня 2024 року.

Фото: Анастасія Смольєнко

Переможець забігу "Meest Run the World. Львівська десятка" на дистанції 10 км Андрій Атаманюк наближається до фінішу, Львів, 15 вересня 2024 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Учасник забігу на підтримку полонених Маріупольського гарнізону, Запоріжжя, 14 вересня 2024 року.

Фото: Ніна Ляшонок

Сліди тварини на узбережжі Куяльницького лиману, Одеська область, 19 вересня 2024 року.