Командувач Сил ТрО зустрівся з родинами полонених та зниклих безвісти бійців

Фото

Командувач Сил територіальної оборони Збройних сил України генерал-майор Ігор Плахута провів зустріч з родинами військовополонених та зниклих безвісти військовослужбовців підрозділів Сил територіальної оборони.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуціповідомило ТрО Медіа.

Під час зустрічі Плахута зауважив, що командування Сил ТрО докладає усіх зусиль для пошуку військовослужбовців, з якими втрачено зв'язок під час виконання ними бойових завдань і доля яких на даний час невідома.

"Ваш біль - це і мій біль, його не передати словами. І для мене зараз - справа честі допомогти розшукати ваших рідних і продовжувати підтримувати вас", - зауважив командувач.

Упродовж понад двох годин Плахута спільно з офіцерами командування та інших підрозділів Сил ТрО, представниками Генерального штабу й Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими відповідали на численні запитання родичів військовослужбовців ТрО, які перебувають у статусі зниклих безвісти.

Командувач та офіцери на прохання учасників зустрічі надали вичерпну інформацію про процеси пошуку та виявлення військовослужбовців у ворожому полоні, алгоритми роботи стосовно визволення українців з російської неволі та активну роботу України щодо повернення додому всіх полонених бійців Сил ТрО та відзвітували про вжиті заходи з минулої зустрічі.

Читайте також: Звільнених полонених з Оленівки опитала Комісія ООН

Наприкінці командувач запевнив, що продовжуватиме підтримувати родини військовополонених та зниклих безвісти військовослужбовців підрозділів Сил територіальної оборони та активно сприятиме їхньому пошуку та поверненню додому.

Як повідомляв Укрінформ, з російського полону від початку повномасштабного вторгнення РФ вдалося повернути 3672 українців.