На кордоні з Румунією у жителя Закарпаття вилучили раритетний «Церковний збірник»

Фото

У пункті пропуску «Солотвино – Сігет Мармацій» митники затримали жителя Рахівського району Закарпатської області, який без декларування перевозив раритетну книгу «Церковний збірник».

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Державна митна служба України.

За даними відомства, 35-річний чоловік сховав церковний рукопис у дверцятах свого автомобіля Audi Q5 та без будь-яких дозвільних документів «зеленим коридором» перевозив до України.

«Церковний збірник» датований 1906 роком. Він виданий в Ужгороді за часів Австро-Угорської імперії (колишня назва міста - Унгвар) у друкарні Варфоломея Єгера.

Згідно з вимогами митного законодавства, будь-які видання, виготовлені понад 50 років тому, незалежно від вартості та способу переміщення через митний кордон України, підлягають письмовому декларуванню під час проходження митного контролю.

Дії громадянина України мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 3 ст. 471 Митного кодексу України (недекларування товарів (крім валютних цінностей), що підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України).

Стосовно чоловіка митники склали протокол.

Читайте також: Штати передали Україні стародавні шаблі з окупованих територій, які Росія хотіла переправити до Америки

Видання вилучене й передане фахівцям для проведення експертизи щодо можливої його належності до культурної, історичної чи антикварної цінності.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонники Львівського загону в автомобілі, який прямував з України, виявили скрипку, ймовірно, італійського майстра Антоніо Страдіварі 1728 року виробництва.