В Україні презентували відеокурс про надання соціальних послуг

В Україні запустили освітній курс «Як стати надавачем соціальних послуг».

Відеокурс презентували на пресконференції в Укрінформі.

«Сфера соціальних послуг в Україні дуже недооцінена, її значення та її роль... Якщо ми говоримо про вразливі категорії населення то такі послуги часто є життєво необхідними. І саме тому дуже важливо, щоб вони надавалися якісно. І ми розуміли, що цю якість можна гарантувати тільки тоді, коли буде відповідний моніторинг, відповідний контроль, і відповідні стандарти», - сказала представниця ГО «Соціальна Синергія» Маріанна Онуфрик.

Заступниця міністра соціальної політики України Уляна Токарєва зазначила, що створення такої освітньої програми може слугувати порадником, орієнтиром, завдяки якому кожна громадська організація організує в подальшому надання соціальних послуг, і ці послугу будуть вже доступними для людей, які проживають в громадах.

Читайте також: Оформити базову соціальну допомогу можна буде в «Дії» - Мінсоцполітики

«Сьогодні держава, і Мінсоцполітики, зокрема, підтримує громадські організації через фінансування соціальних послуг. У нас вже є декілька програм з державного бюджету, які дозволяють громадським організаціям отримувати фінансування від держави, надаючи пріоритетні для нас соціальні послуги. Наприклад, послуга психосоціальної підтримки з формування життєстійкості, або це послуга підтриманого проживання чи стаціонарого догляду для людей, які приїхали з постраждалих громад, і потребують стороннього догляду, і ще низка інших», - сказала Токарєва.

За її словами, до надавачів соціальних послуг можуть долучатися не тільки великі громадські організації, а й маленькі, створюючи об'єднання тих, хто надає соціальні послуги персонально.

Відеокурс «Як стати надавачем соціальних послуг» допоможе громадським організаціям зрозуміти та легко пройти кожен етап реєстрації в Реєстрі надавачів соціальних послуг. Реєстрація в Реєстрі надавачів соціальних послуг підвищить довіру з боку громади, партнерів й отримувачів послуг.

Відеокурс складається з 10 роликів, 8 презентацій та 45 питань, обов'язкових для отримання сертифіката.

Освітній курс створений за підтримки Ради Європи в межах проєкту «Посилення соціального захисту в Україні».

Читайте також: Уряд схвалив законопроєкт про електронний реєстр усіх, хто отримує соцдопомогу

Переглянути відеокурс можна на Ютуб-каналі Мінсоцполітики або ГО «Соціальна Синергія».

Як повідомлялося, у 2023 році міністерство соціальної політики України запустило чергову підсистему у Єдиній інформаційній системі соціальної сфери – Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг.