Уряд схвалив законопроєкт про електронний реєстр усіх, хто отримує соцдопомогу

Уряд схвалив законопроєкт про електронний реєстр усіх, хто отримує соцдопомогу

Відео
Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив законопроєкт про Єдину інформаційну систему соціальної сфери.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм глави уряду.

«Ми затверджуємо законопроєкт про Єдину інформаційну систему соціальної сфери. Визначимо правові засади роботи такої системи, яка є основою для надання соціальної підтримки в нашій країні», - сказав він.

За словами Шмигаля, Єдиний соціальний реєстр, зокрема, міститиме різні бази даних та інформацію про отримувачів усіх видів соціальної допомоги, яку надає держава.

«Це дозволить нам більш адресно підтримувати наших громадян, які цього дійсно потребують, та підвищить ефективність використання бюджетних коштів», - пояснив він.

Читайте також: Уряд затвердив програму для посилення стійкості енергосистеми на 759 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, Мінсоцполітики на початку червня презентувало проєкт закону про Єдину інформаційну систему соціальної сфери.

За словами міністерки соцполітики Оксани Жолнович, його ухвалення дозволить об'єднати всі розрізнені системи, з якими працює Міністерство соціальної політики, в одну і сформувати єдині правила обмінів між ними, що зробить надання соцпослуг прозорим, зручним та більш ефективним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-