Уряд затвердив програму для посилення стійкості енергосистеми на 759 мільйонів

Уряд затвердив програму для посилення стійкості енергосистеми на 759 мільйонів

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив порядок використання коштів Державного фонду декарбонізації та енергоефективної трансформації.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм глави Кабінету Міністрів.

«Сьогодні затверджуємо порядок використання коштів Державного фонду декарбонізації та енергоефективної трансформації. Мова йде про додаткову програму енергоефективності та посилення стійкості енергосистеми України на 759 млн грн», - сказав він.

Шмигаль уточнив, що кошти спрямують на зниження ставок за кредитами для реалізації проєктів енергоефективності та встановлення альтернативних джерел енергії.

Читайте також: Україна і МВФ обговорили ситуацію в енергетиці

«Держава розширює можливість отримати пільгові позики, аби бізнес та люди могли зменшити споживання електроенергії або створити додаткове джерело для її генерації», - підкреслив глава уряду.

Прем'єр-міністр нагадав, що цього тижня росіяни знову атакували об’єкти енергосистеми. За його словами, наразі проводяться відновлювальні роботи.

Читайте також: Уряд має надати чіткий план добудови усіх захисних споруд для енергетики - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні Ставки 20 червня, присвяченому енергетичній безпеці, Президент України доручив уряду спростити для громадян умови встановлення сонячних панелей та акумуляторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-