Україна і МВФ обговорили ситуацію в енергетиці

Україна і МВФ обговорили ситуацію в енергетиці

Укрінформ
Україна запроваджує низку програм, які допоможуть бізнесу забезпечити енергетичну незалежність й до зими відновити бодай частину знищених потужностей ворогом.

Як передає Укрінформ, про це йшлося під час зустрічі першої віцепрем’єр-міністерки – міністерки економіки України Юлії Свириденко і першої заступниці директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Гіти Гопінат, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Вдячні Міжнародному валютному фонду за підтримку, яка допомогла нашій країні забезпечити макрофінансову стабільність та сприяла зміцненню економіки. Україна сподівається, що за підсумками четвертого перегляду програми Механізму розширеного фінансування МВФ буде ухвалене позитивне для нашої держави рішення, яке й надалі створюватиме базу для стабільності», - зазначила Свириденко.

Одним з ключових питань, про які йшлося на зустрічі, — відновлення енергетики України на тлі руйнування росією енергопотужностей. Як зазначила Свириденко, Україна запроваджує програми, які допоможуть бізнесу забезпечити енергетичну незалежність й до зими відновити бодай частину знищених потужностей.

Зокрема, вона розповіла про останні зрушення, яких вдалося досягти — новий пакет підтримки від США на понад 800 млн доларів для підтримки енергетичної системи України, розширення урядом програми «Доступні кредити 5-7-9» з можливістю витратити їх на купівлю та встановлення електрогенераційних установок, які працюють на газу та іншими кроками, які планує впровадити уряд.

Читайте також: Вчасна реструктуризація боргу є важливою частиною підтримки України - Марченко

Як повідомляв Укрінформ, у 2024 році Україна потребує ще 9,5 млрд доларів США для фінансування першочергових потреб відновлення: оборонна промисловість, енергетика, відновлення пошкодженого житла тощо.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-