Зеленська закликала українців дбати про ментальне здоров’я

Відео

Дружина Президента Олена Зеленська закликала українців дбати про ментальне здоров’я.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у Телеграмі з нагоди Міжнародного дня ментального здоров’я та оприлюднила відео.

Зеленська та музиканти Дмитро Монатік, Роксолана Сирота, В'ячеслав Дрофа, ведуча Катерина Осадча і громадський діяч Олександр Терен закликали зробити піклування про ментальне здоров’я нормою, а «плекання стійкості - щоденною дією, способом життя».

Також до українців звернулися молодший сержант Збройних сил України, який втратив обидві ноги та руку в боях під Бахмутом, Денис Кривенко, сапер ЗСУ, який втратив зір при розмінуванні під Бахмутом, Владислав Єщенко, композиторка і співачка Яна Шемаєва, військовий, який втратив кінцівки й очне яблуко, Захар Бірюков та військовослужбовці Національної гвардії України Христина Бойчук і Віталій Литвин.

Читайте також: Звертатися по допомогу – не слабкість і не соромно, а відповідально

Як наголосила Зеленська, «стійкість» для українців - це дієслово, бо воно означає жити, діяти, піклуватися, підтримувати, любити, діяти, навіть якщо зараз людина перебуває у стані максимальної невизначеності, в епіцентрі поганих новин, навіть якщо щоденно із болем. «Стійкість усе одно означає діяти. Заради свого, заради своїх і заради себе. Так завдяки стійкості кожного формується стійкість цілої країни», - зазначила перша леді.

Читайте також: Невидимі поранення: як у Центрі реабілітації відновлюють психіку наших захисників

Як повідомлялося, Всесвітній день психічного (ментального) здоров'я відзначається з 1992 року 10 жовтня за рішенням Всесвітньої федерації психічного здоров’я та за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.