Печерський суд обирає запобіжний захід військовому Гнезділову

Відео

Печерський райсуд столиці розпочав засідання з обирання запобіжного заходу військовослужбовцю 56 окремої мотопіхотної бригади Сергію Гнезділову, який у вересні самовільно залишив військову частину і якому інкримінували дезертирство.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на трансляцію, яку веде «Суспільне» із зали суду.

На початку судового засідання адвокат Гнезділова Олександр Шадрін подав клопотання про відвід судді Євгена Хайнацького. Адвокат аргументував своє клопотання тим, що авторозподіл судді відбувся серед чергових слідчих судів, а не серед усіх суддів Печерського райсуду, що, на думку захисника, є порушеннями закону.

Суд оголосив перерву для обрання іншого судді. Після перерви адвокат знову подав клопотання про відвід судді, також аргументуючи, що його обирали з-поміж чергових суддів.

Читайте також: ДБР затримало військового Гнезділова, який залишив військову частину і заявив про це публічно

Вдруге стороні захисту було відмовлено у відводі судді.

Суд продовжить розгляд клопотання про обрання запобіжного Гнезділову о 17.30.

Нагадаємо, 9 жовтня працівники ДБР затримали військовослужбовця 56 окремої мотопіхотної бригади Сергія Гнезділова, який самовільно залишив військову частину і повідомив про це через соцмережі 21 вересня.

Йому повідомили про підозру в дезертирстві.

Сергій Гнезділов - український військовий, громадський активіст та учасник російсько-української війни. Він пішов добровольцем до Збройних сил України у 2019 році, взявши академвідпустку під час навчання на кафедрі журналістики у Львівській політехніці.

Гнезділов брав участь у боях на Донеччині, включаючи Піски та Бахмут. Також він є засновником культурного фестивалю "ВиделкаFest" у своєму рідному місті Вилкове на Одещині та ведучим подкасту від hromadske "++ подкаст", де говорить з військовими та порушує питання мілітаризації суспільства.

Фото: Суспільне