Справа голови Хмельницької МСЕК: син затриманої звільнився з обласного Пенсійного фонду

Олександр Крупа — син Тетяни Крупи, яка зараз перебуває під вартою у київському СІЗО за підозрою у незаконному збагаченні, звільнився за власним бажанням з посади начальника Управління Пенсійного фонду в Хмельницькій області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє  Суспільне Хмельницький

«Наразі тимчасово виконує обов'язки перша заступниця Марія Квятківська», - йдеться в повідомленні.

У декларації за 2023 рік Олександра Крупи зазначено, що він та його члени сім'ї мають 3 квартири, 25 земельних ділянок, 5 житлових будинків та два — недобудованих, 4 садових (дачних) будинки.

В його власності чотири автомобілі: VOLKSWAGEN TOUAREG 2013 року, AUDI Q7 2016 року, BMW X7 2022 року, AUDI Q8 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня працівники Державного бюро розслідувань затримали та повідомили про підозру у незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи.

Перед цим, 3 та 4 жовтня, правоохоронці провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання посадовиці та її близьких родичів.

У керівниці МСЕК в робочому кабінеті було виявлено 100 тис. доларів, а також низку підроблених медичних документів, списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Читайте також: Голова НАЗК сказав, коли будуть результати повторної перевірки декларації голови Хмельницької МСЕК

Вдома у посадовиці та її родичів працівники ДБР знайшли майже 5 млн 244 тис. доларів, 300 тис. євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси та коштовності.

Жінка намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйона доларів через вікно.

Прокуратура клопотатиме у Печерському районному суді міста Києва про обрання очільниці Хмельницької обласної МСЕК запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 500 мільйонів гривень застави.

Фото: Фейсбук Олександра Крупи