Голова НАЗК сказав, коли будуть результати повторної перевірки декларації голови Хмельницької МСЕК

Голова НАЗК сказав, коли будуть результати повторної перевірки декларації голови Хмельницької МСЕК

Ексклюзив
Укрінформ
Повторна перевірка декларації голови Хмельницької МСЕК відбуватиметься за загальною процедурою до 120 днів.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив голова НАЗК Віктор Павлущик.

«Повторна перевірка декларації голови Хмельницької МСЕК відбуватиметься за загальною процедурою. Порядок повної перевірки передбачає 120 днів, може бути продовжений на строк не більше 60 днів, тобто до 180 днів загалом. Середні терміни проведення перевірки сягають від 60 до 120 днів. У цьому конкретному випадку ми перевіряємо відомості, які не були перевірені раніше, - нововиявлені факти, які стали підставою для проведення повторної повної перевірки», - сказав він.

Павлущик додав, що йдеться про отримання інформації з реєстрів, баз даних, від публічного та приватного сектору через запити, від банків, а також пояснень від певних осіб і аналіз цієї інформації.

Читайте також: Голова НАЗК - про декларацію голови Хмельницької МСЕК: Ми не могли подивитися, що лежить у тумбочці

Голова НАЗК нагадав, що відомство перевіряє декларації за ризик-орієнтованим підходом.

«Ми фізично не можемо перевірити понад 1,8 млн декларацій, які є станом на зараз. Тож фахівці НАЗК працюють із деклараціями, відібраними за ризик-орієнтованим підходом. Кожній декларації присвоюється рейтинг ризику за допомогою логічного та арифметичного контролю. Ті, які мають найвищий показник рейтингу ризику, передаються уповноваженій особі для проведення повної перевірки», - зазначив він.

Павлущик додав, що підставою для повної перевірки декларації може стати інформація, що надходить до НАЗК як повідомлення від правоохоронних органів, громадян, матеріали журналістських розслідувань тощо.

Читайте також: МОЗ отримало понад 3 тисячі скарг на роботу МСЕК - Ляшко

Як повідомлялося, правоохоронці затримали та повідомили про підозру у незаконному збагаченні керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, у якої вилучили майже 6 мільйонів доларів.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою очільниці Хмельницької обласної МСЕК з альтернативою внесення застави у сумі 500 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-