Третина заяв на посаду фахівця із супроводу надійшли від ветеранів та членів їхніх родин

Ексклюзив

На посаду фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб вже надійшли 1143 заяви, третина із них від ветеранів, членів їх родин та родин загиблих захисників України.

Про це йдеться у відповіді Міністерства у справах ветеранів на інформаційний запит Укрінформу.

"Відповідно до даних, які зберігаються в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни, станом на 21 жовтня 2024 року на посади фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб подано 1143 заяви. Надійшлb 343 заяви на посади фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб від кандидатів, які мають статус ветерана війни, особи з особливими заслугами перед Батьківщиною, постраждалого учасника Революції гідності, члена сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни, захисника/захисниці", - йдеться у відповіді.

За даними Мінветеранів, лідерство за кількістю поданих заяв на посади фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб мають Київська, Черкаська, Волинська, Івано-Франківська та Полтавська області.

Читайте також: Кабмін уточнив процедуру подання паперової заяви для отримання статусів, пов'язаних із війною

Найменша кількість заяв фіксується у Запорізькій, Чернівецькій, Донецькій, Луганській та Херсонській областях.

Як повідомлялося, в Україні із 21 жовтня розпочали роботу комісії із відбору кандидатів на посади фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Фото: Depositphotos