Кабмін уточнив процедуру подання паперової заяви для отримання статусів, пов'язаних із війною

Кабмін уточнив процедуру подання паперової заяви для отримання статусів, пов'язаних із війною

Укрінформ
Кабінет міністрів вніс зміни до порядків № 685 та № 740 щодо процедури надання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни та статусу члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України.

Про це повідомляється на урядовому порталі, передає Укрінформ. 

"У вівторок, 15 жовтня, за ініціативи Мінветеранів Кабінет міністрів України вніс зміни до порядків №685 та №740 — щодо процедури надання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни та статусу члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зміни врегулювали, зокрема, процес подання заяви на ці статуси у паперовій формі. Відтепер це можна зробити за місцем своєї реєстрації, звернувшись до місцевого структурного підрозділу з питань ветеранської політики, у тому числі поштою, або через ЦНАП.

Крім того, визначено перелік органів, до яких місцевий структурний підрозділ з питань ветеранської політики робить запит на витребовування документів у випадку їх відсутності у заявника.

Читайте також: Стратегія ветеранської політики є живим документом, який адаптуватимуть до потреб військових - Калмикова

“Мінветеранів продовжує вирішувати питання щодо спрощення процедури отримання статусів. І сьогодні уряд зробив важливий крок у цьому напрямку. Адже отримання державних гарантій, пільг та послуг залежить від швидких, простих, зрозумілих алгоритмів дій для всіх сторін. Дякую уряду за підтримку”, — прокоментувала міністерка у справах ветеранів Наталія Калмикова.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів України спростив процедуру призначення одноразової грошової допомоги у разі загибелі чи інвалідності військовослужбовця.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-