Уряд затвердив план протидії корупційним правопорушенням у МСЕК - Шмигаль

Відео

Кабінет міністрів України затвердив план щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням серед медико-соціальних експертних комісій.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі.

За його словами, на виконання рішень Ради національної безпеки і оборони та Президента уряд затвердив план щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням серед МСЕК.

Відео: КМУ

Медико-соціальні експертні комісії в тому вигляді, як вони існують, будуть ліквідовані вже цього року, зазначив Шмигаль.

"Створюється група для перегляду рішень, які ухвалювали МСЕК. Три наступні місяці триватимуть перевірки. У листопаді МОЗ та Мінцифри представлять рішення щодо цифровізації проходження всіх етапів МСЕК", - зауважив очільник уряду.

За його словами, Пенсійний фонд разом з Державним бюро розслідувань, Національною поліцією та Службою безпеки України мають провести швидкий аудит всіх пенсійних виплат по інвалідності прокурорам та іншим посадовцям державних органів.

Міністерство охорони здоров'я і Мінсоцполітики мають невідкладно винести на засідання уряду законопроєкти щодо комплексної реформи МСЕК.

"У цьому плані дуже чітко прописані строки і відповідальні за його виконання. Це питання має бути серед пріоритетних для всіх міністерств та особисто міністрів. За результатами виконання рішень Президента та РНБО будуть відповідні висновки", - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: В Офісі президента обговорили законодавчі зміни, необхідні для реформи МСЕК

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський провів засідання РНБО по ситуації з Медико-соціальними експертними комісіями і зловживаннями посадових осіб різних державних органів з отриманням інвалідності.

Серед іншого, на цьому засіданні РНБО було обговорено і ситуацію в органах прокуратури України. За підсумками цієї розмови генпрокурор Андрій Костін написав заяву про звільнення.

Рішенням РНБО медико-соціальні експертні комісії будуть ліквідовані з 31 грудня цього року.

Зеленський підписав указ "Щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням під час встановлення інвалідності посадовим особам державних органів", яким увів у дію рішення РНБО.

Фото: КМУ