В Україні запроваджують електронний обмін даними між ТЦК та правоохоронцями

Територіальні центри комплектування, Служба безпеки України, розвідувальні органи обмінюватимуться даними з поліцією щодо осіб, які порушили правила військового обліку та законодавство про мобілізаційну підготовку.

Про це написав міністр оборони Рустем Умєров у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Кабінет міністрів України затвердив важливі зміни для посилення військового обліку та відстеження порушення законодавства. Тепер територіальні центри комплектування, СБУ, розвідувальні органи та Нацполіція обмінюватимуться даними через електронну систему. Це дасть змогу правоохоронцям швидко і ефективно отримувати інформацію про порушників і доставляти їх до ТЦК або відповідних органів», - зазначив очільник МОУ.

За його словами, цифровізація підвищує прозорість і допомагає краще організувати роботу з комплектування Сил оборони.

"Це рішення - про відновлення справедливості щодо тих, хто сумлінно виконує свій обовʼязок перед Батьківщиною. Нові правила також посилять нашу обороноздатність, роблячи армію сильнішою, а військовий облік — більше прозорим", - наголосив міністр.

Читайте також: СБУ затримала у Києві посадовця Подільського ТЦК, який за хабар пропонував відстрочку від армії

У Міноборони уточнили, що йдеться про внесення змін до Порядку організації та ведення військового обліку.

"Ключовим нововведенням є впровадження електронної інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов’язаних та резервістів та Єдиною інформаційною системою МВС, зазначили в МОУ... У разі відсутності технічної можливості обміну інформацією постанова передбачає альтернативні форми звернення до Нацполіції", - зазначають у Міноборони.

Як повідомлялося, Міністерство оборони розробило законопроєкт, який дозволяє українцям призовного віку ставати на військовий облік онлайн за допомогою засобів електронної ідентифікації.