У Криму засудили жінку у справі про вилиту в скриньку для голосування зеленку - ЗМІ

У Сімферополі в тимчасово окупованому Криму до року позбавлення волі засудили жінку у справі про вилиту в скриньку для голосування зеленку.

Про це повідомляє "Крим. Реалії" із посиланням на російські ЗМІ, передає Укрінформ.

"Підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя засудив місцеву жительку Марію Пуховську до року позбавлення волі умовно у справі про перешкоджання роботі "виборчих комісій" групою осіб (пункт «в» частини 2 статті 141 КК РФ)", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що жінці також призначили два роки випробувального терміну.

Про порушення кримінальної справи проти 31-річної жінки управління СК з анексованого Криму відзвітувало 15 березня, у перший день президентських виборів у Росії. Повідомлялося, що вона прийшла на виборчу дільницю на вулиці Кечкеметській у Сімферополі й вилила в урну для голосування зеленку з пачки соку.

Читайте також: Окупанти засудили кримчанина до 14 років ув’язнення за «замах» на чиновників РФ

Також Пуховську судили за статтею про умисне знищення чи пошкодження майна (частина 2 статті 167 КК), але цю справу припинили «у зв'язку із примиренням із потерпілою».

Раніше Укрінформ повідомляв, що у Сімферополі затримали жінку, яка залила зеленкою урну для голосування на одній із "дільниць" на незаконних "виборах президента РФ".

Фото ілюстративне