Окупанти засудили кримчанина до 14 років ув’язнення за «замах» на чиновників РФ

Окупанти засудили кримчанина до 14 років ув’язнення за «замах» на чиновників РФ

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму російський "суд" засудив жителя Сімферополя до 14 років колонії за нібито замах на чиновників РФ.

Про це повідомляє "Крим. Реалії" з посиланням на російську прокуратура Криму, передає Укрінформ.

"Підконтрольний РФ Залізничний районний суд Сімферополя засудив місцевого жителя до 14 років ув'язнення за замах на віцепрем'єра окупованої частини Запорізької області Володимира Єпіфанова", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чоловіка оштрафували на 500 тисяч рублів (майже 24 тисячі гривень). Як стверджують російські силовики, засуджений нібито співпрацював зі Службою безпеки України. Згідно з твердженнями силовиків РФ, сімферополець нібито отримав гексоген, а також інструкції щодо виготовлення вибухового пристрою та приведення його в дію. 19 червня 2023 року він нібито встановив вибухівку, дочекався, коли російські силовики сядуть в автомобіль, після чого привів вибуховий пристрій у дію.

Ім'я та прізвище засудженого не називають, а його публічні коментарі відсутні.

Читайте також: Кримчан за «дискредитацію армії РФ» оштрафували на 23,7 мільйона рублів - представництво Зеленського

19 червня 2023 повідомлялося, що в Сімферополі на Євпаторійському шосе вибухнув автомобіль, за даними російських ЗМІ, постраждав помічник призначеного РФ віцепрем'єра окупованої частини Запорізької області Володимир Єпіфанов. Тоді окупанти заявили, що причиною інциденту став вибух газового балона в автомобілі.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Криму російський "суд" засудив жителя Ялти до 21 року позбавлення волі за нібито «держзраду». Він з лютого 2022 року вступив до Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-