Росіяни відправили до табору на військовий вишкіл 11 підлітків з Кадіївки на Луганщині

Російські загарбники відправили групу підлітків з тимчасово захопленої Кадіївки Луганської області до оборонно-спортивного табору.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

11 юнаків та дівчат з Кадіївки привезли до російського оборонно-спортивного табору "Авангард". Це вже третя група українських дітей, яких цьогоріч загарбники відправили туди на військовий вишкіл. Упродовж трьох тижнів школярі проходитимуть навчання з військової тактики, опановуватимуть стрілецьку зброю, відвідуватимуть пропагандистські лекції.

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, найчастіше росіяни застосовують БПЛА біля Макіївки, де зафіксована робота 63 безпілотників, а в районі Невського – ще 45.

"По цих населених пунктах росіяни вели вогонь з артилерійських установок різних типів. По Макіївці завдали удару з реактивної системи залпового вогню", – поінформував Лисогор.

Бойові зіткнення відбулися поблизу Стельмахівки, Андріївки, Невського та Макіївки.

Читайте також: У Макіївці на Луганщині через обстріли не вцілів жоден будинок - ОВА

Як додали в ОВА, у так званій "ЛНР" збираються запровадити гібридну пошту. Вона має замінити електронну. Скористатися нею можна буде у відділеннях зв’язку. Ідею цифрового занепаду реалізовує загарбницьке "міністерство цифрового розвитку, зв'язку та масових комунікацій". Оператори прийматимуть документи в електронному вигляді або скануватимуть паперові. На базі відділення іншого населеного пункту їх друкуватимуть та доставлятимуть адресату.

Як повідомляв Укрінформ, у Луганську російські загарбники створили "флагманську" школу, де готуватимуть директорів ПТУ, які виховуватимуть "правильне" покоління на тимчасово захоплених територіях України.