У Макіївці на Луганщині через обстріли не вцілів жоден будинок - ОВА

У Макіївці на Луганщині через обстріли не вцілів жоден будинок - ОВА

Укрінформ
Російська армія минулої доби, 8 серпня, завдала ударів по прифронтових Невському та Макіївці Луганської області з артилерії, безпілотників і РСЗВ, зруйнований будинок.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці у Фейсбуці Луганської обласної державної адміністрації.

За словами начальника Луганської ОДА Артема Лисогора, російські загарбники поступово перетворюють деокуповані села Луганщини на руїни.

«У Макіївці не вцілів жоден будинок. У Невському теж практично кожне домоволодіння зазнало пошкоджень різного ступеня. Останнім часом житло селян палає майже щодня. Учора в Невському стався черговий такий випадок. Також вдалося доставити до Невського та Новолюбівки тижневий запас хліба, роздали його людям. На евакуацію ніхто з них поки не наважився», - поінформував він.

Прифронтові Невське та Макіївку росіяни обстрілювали з артилерії різних типів та застосовували безпілотники. Двічі вдарили по Макіївці з РСЗВ.

Читайте також: В атаках поблизу Макіївки і Невського ворог застосував безпілотники та артилерію - Лисогор

Оборону українських захисників російські війська намагалися прорвати поблизу цих двох населених пунктів та у Серебрянському лісі. Проте їхні спроби виявилися невдалими.

За інформацією ОДА, на тимчасово окупованих територіях загарбники продовжують нищити все українське. В Біловодську росіяни закрили музей Петра Шевченка (Біливоди) у школі, де навчався журналіст і поет.

Експонати місцевим все ж вдалося зберегти.

Петро Шевченко працював кореспондентом «Київських відомостей» на Луганщині, писав вірші українською мовою під псевдонімом Петро Біливода. Загинув у 1997 році в Києві за невідомих обставин. Поховали його в Луганську.

Як зазначається, луганчани, які залишилися на тимчасово захопленій території, обурені діями тих, хто займається так званою «націоналізацією» нерухомого майна. Посилаючись на відповідний «закон», до переліку «віджатого» житла вони включають і те, де накопичилася заборгованість за користування комунальними послугами.

«Вже непоодинокими є випадки, коли до списку потрапляли квартири і будинки, господарі яких не встигли вчасно сплатити поточні рахунки за попередні місяць-два. Шантаж місцевого населення триває», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Біля Невського та Макіївки точаться запеклі бої, залишатися там небезпечно - Лисогор

Як повідомляв Укрінформ, із тимчасово захопленої частини Луганської області на підконтрольну українському уряду територію вдалося евакуювати ще двох цивільних, які не могли самостійно звідти виїхати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-