Ташева: Військові адміністрації у Криму - це перехідний етап до цивільних адміністрацій

Військові адміністрації у деокупованому Криму - це перехідний етап до цивільних адміністрацій.

На цьому наголосила постійний представник Президента в АР Крим Таміла Ташева в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Верховна Рада Криму припинила свої повноваження, відповідно вибори до ВР Криму ми проводити не можемо. Тому єдиним можливим варіантом є створення військових адміністрацій з поступовим переходом до військово-цивільних. Але звісно, що єдиний орган управління, який би координував роботу всіх військових адміністрацій, нам потрібен. Тому це має бути військова адміністрація республіканського рівня", - сказала вона.

Ташева зазначила, що до Верховної Ради поданий відповідний законопроєкт щодо відновлення органів публічної влади в деокупованому Криму та створення військової адміністрації республіканського рівня.

Читайте також: У Києві експерти обговорили Стратегію когнітивної деокупації Криму

"Я дуже сподіваюся, що народні депутати підтримають ці рішення, які були напрацьовані Кабінетом міністрів України, експертним середовищем, представництвом Президента в АР Крим. І ми підготуємо абсолютно всю інфраструктуру для того, щоб в певний момент, коли це буде потрібно, Президент України зміг створити ці військові адміністрації і призначити їх очільників", - додала вона.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у Криму після деокупації доцільно створити 10 районних військових адміністрацій відповідно до нового поділу.