Дітей бойовиків із «ЛНР» відправили до Сибіру - проходити «курс молодого бійця»

Понад два десятки дітей з тимчасово окупованої Луганщини попрямували до Кемерова проходити курс молодого бійця й навчатися навичкам пропагандистів.

Про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Групу з-понад 20 дітей із сімей учасників війни та загиблих бойовиків із так званої «ЛНР» зібрали й направили у Кемерово для участі у проєкті «гордість нації». Один із напрямів підготовки – курс молодого бійця. Також їх ознайомлять із методами російської пропаганди та організують дітям вивчення поглибленого курсу переписаної історії. Наголошують, що захід має посилити інтеграцію окупованих територій до російського суспільства», - написав Лисогор.

Читайте також: Росіяни відправили до табору на військовий вишкіл 11 підлітків з Кадіївки на Луганщині

Водночас він зазначив, що у Лисичанську зупинили показову відбудову декількох багатоповерхівок після демонтажу дахів. Жителі будинків скаржилися місцевій окупаційній владі, що ремонтники взялися відновлювати виключно вцілілі об’єкти нерухомості і розібрали непошкоджені дахи. Вимагали поновлення робіт.

«Поки підрядник не поспішав – будинки затопило зверху донизу унаслідок зливи. Ліквідовувати наслідки теж ніхто не з’явився», - зазначив очільник Луганської ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, на ТОТ росіяни перетворили школи на осередки пропаганди.

Фото ілюстративне