У Криму «вибори» проводили три дні, щоб витягнути людей на дільниці – Джелял

У тимчасово окупованому Криму організовані загарбниками «вибори» проходили упродовж трьох днів, щоб хоч якось витягнути людей на дільниці.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, передає Укрінформ.

«Так звані вибори в окупованому Криму завершилися. Російська влада і цього разу, щоб якось витягнути виборців на дільниці дозволила голосувати аж три дні. У пʼятницю співробітників бюджетних установ навіть відпустили з роботи, аби ті встигли піти і проголосувати. Вірніше, щоб у робочий день краще проконтролювати їх і змусити піти проголосувати», - написав Джелял.

Він зауважив, що за підсумками двох перших днів «голосування» явка становила лише 26%.

«Нарешті, доклавши протягом трьох днів всіх зусиль, нашкрябали в усьому Криму 44,51% «охочих» та «змушених». У самому лише Севастополі 49,05%. Ну що ж, ми завжди розуміли, що під час деокупації там треба буде краще прибратися», - додав Джелял.

Заступник голови Меджлісу зауважив, що офіційно порушень не виявлено, але місцеві повідомляють, що «на спостерігачів, якщо не свої, чинився жорсткий тиск, забороняли на фото та відеофіксацію, відмовляли у наданні інформації».

Читайте також: ЄС засудив російські «вибори» у Криму

«Гадаю окупаційна влада пояснить такий результат «демократичністю» виборів, тим, що нікого не примушували, а голосували лише ті, хто хотів. Ми знаємо, що то є брехня. Царю ж головне підтвердження свого реноме, а що відбувається на місцевих «виборах», яка йому різниця», - зазначив він.

Як повідомлялося, у Міністерстві закордонних справ України наголосили, що проведення Росією «виборів» на території окупованих Криму та Севастополя є порушенням норм та принципів міжнародного права.

У Криму псевдовибори проводилися 6-8 вересня.