ЄС засудив російські «вибори» у Криму

ЄС засудив російські «вибори» у Криму

Заява
Укрінформ
ЄС засуджує проведення так званих російських "виборів" на тимчасово окупованих територіях України, зокрема, на території Криму та у місті Севастополь, і не визнає їхні результати, які є нікчемними у правовому вимірі. 

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві речника ЄС, яка оприлюднена на сайті Європейської служби зовнішніх дій. 

«Росія провела часткові регіональні та місцеві вибори з 6 по 8 вересня, включно на території незаконно анексованої Автономної Республіки Крим та у місті Севастополь. Європейський Союз рішуче засуджує проведення цих так званих російських «виборів» на території України. Вони є ще одним актом порушення міжнародного права, Хартії ООН та суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України», - йдеться у документі. 

Як наголосив речник, ЄС не визнає ці «вибори» та їхні результати у Криму, які є нікчемними та не можуть мати будь-якої правової сили. Російське керівництво та ті, хто були причетними до організації цих протиправних дій, будуть притягнуті до відповідальності та постануть перед наслідками, - підкреслюється у заяві.

В оприлюдненому документі йдеться про те, що Росія більш як десятиліття тому вдерлася в Україну і здійснила незаконну анексію Криму. Сьогодні ЄС підтверджує свою чітку позицію: Крим є Україною. Спираючись на резолюцію Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року, ЄС вкотре закликав Росію зупинити дії, що підривають національну єдність і територіальну цілісність України.

Читайте також: Навіщо росіяни етапують кримських політв’язнів у віддалені колонії Росії

«Є один очевидний вихід з цієї війни: Росія (має) негайно припинити свою злочинну, неспровоковану і невиправдану агресивну війну проти України та вивести всі сили та військове обладнання з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів», - йдеться у заяві речника ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві закордонних справ України наголосили, що проведення Росією «виборів» на території окупованих Криму та Севастополя є порушенням норм і принципів міжнародного права. У відомстві наголосили, що результати «виборів» є нікчемними, а самі «вибори» – нелегітимними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-