Російські вибори в окупованому Криму та Севастополі є порушенням міжнародного права - МЗС

Російські вибори в окупованому Криму та Севастополі є порушенням міжнародного права - МЗС

Заява
Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України наголосили, що проведення Росією виборів на території окупованих Криму та Севастополя є порушенням норм та принципів міжнародного права.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві МЗС.

«Так звані «вибори» в Російській Федерації давно перетворилися на фарс, які не мають нічого спільного з проявом народовладдя, а їх проведення на тимчасово окупованих територіях України, порушуючи норми та принципи міжнародного права, фактично делегітимізують політичну систему Росії. Вкотре наголошуємо, що результати так званих «виборів» на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та Севастополя є нікчемними, а самі «вибори» – нелегітимними», – підкреслюється в заяві.

У МЗС наголосили, що всі причетні до підготовки та проведення так званих виборів на тимчасово окупованих територіях України будуть притягнуті до відповідальності відповідно до чинного законодавства України.

Читайте також: Російські псевдовибори на ТОТ Херсонщини проводилися під дулом автоматів - ОВА

«Також звертаємо увагу наших міжнародних партнерів, що представники російських окупаційних сил, які діють на тимчасово окупованих територіях України, зокрема ті, хто «обирається» під час так званих «виборів», не наділені українською стороною жодними повноваженнями представляти владу України на будь-якому рівні, а їхня залученість до делегацій Російської Федерації на міжнародні заходи не несе жодних правових наслідків», - йдеться в документі.

Як повідомляв Укрінформ, активісти руху “Жовта стрічка”закликали мешканців тимчасово окупованого Криму не голосувати на псевдовиборах, що проводяться 6-8 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-