Лубінець закликав світ не визнавати незаконні вибори у Криму

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародну спільноту не визнавати результати незаконних виборів в тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець написав у Телеграмі.

«Незаконні вибори, які РФ організувала з 6 по 8 вересня у тимчасово окупованому Криму, є грубим порушенням міжнародного права, а також основних прав і свобод громадян України, які проживають на окупованих територіях», - зазначив Лубінець.

За його словами, це чергова спроба легітимізувати агресію Росії, яка з 2014 року веде систематичні репресії проти кримських татар, українців та всіх, хто виступає проти окупації. РФ продовжує політику насильницького придушення інакомислення.

«Закликаю міжнародну спільноту не визнавати результати цих незаконних виборів і посилити санкційний тиск на державу-агресора. Проведення таких виборів є прямим порушенням резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, які підтверджують суверенітет України над Кримом», - наголосив Лубінець.

Читайте також: У Криму «вибори» проводили три дні, щоб витягнути людей на дільниці – Джелял

Офіс омбудсмена продовжує моніторити ситуацію і вживати всіх необхідних заходів для захисту прав українських громадян. Офіс докладає всіх зусиль для відновлення законності та справедливості на тимчасово окупованих територіях.

Як повідомлялося, у Міністерстві закордонних справ України наголосили, що проведення Росією «виборів» на території окупованих Криму та Севастополя є порушенням норм та принципів міжнародного права.

У Криму псевдовибори проводилися 6-8 вересня.