В Україні судитимуть командира взводу незаконного збройного формування «Самооборона Криму»

В Україні судитимуть командира взводу незаконного збройного формування «Самооборона Криму». Йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Про це повідомляє Прокуратура АР Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратурою автономії скеровано до суду обвинувальний акт стосовно «командира взводу НЗФ «Самооборона Криму», яке діяло під час активної фази окупації півострова. Його дії кваліфіковано як: участь у не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 260 КК України); посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України); державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у лютому 2014 року громадянин України вступив до лав координованого Збройними силами РФ незаконного збройного формування «Самооборона Криму», обійнявши посаду «командира 1 взводу 1 роти». До його обов’язків входило керування діями підлеглих бійців, патрулювання громадських місць, створення блокпостів та чергування на них, перевірка особистих документів громадян тощо.

У березні 2014 року обвинувачений брав безпосередню участь в охороні та забезпеченні проведення незаконного «референдуму», а також закликав мешканців міста Сімферополя голосувати за відокремлення півострова від України.

Окрім того, у 2017 році він був призначений заступником керівника «Кримського республіканського штабу народного ополчення народної дружини Республіки Крим».

Читайте також: Так званого «губернатора Херсонщини» засудили до 15 років ув’язнення за сприяння росіянам

За заслуги перед окупантами, «самооборонівець» отримав медалі «За защиту Крыма», «За возвращение Крыма» та орден «За верность долгу».

Обвинуваченому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, додали в прокуратурі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що прокуратура Криму зареєструвала понад 3200 кримінальних справ за роки російської окупації.