Так званого «губернатора Херсонщини» засудили до 15 років ув’язнення за сприяння росіянам

Так званого «губернатора Херсонщини» засудили до 15 років ув’язнення за сприяння росіянам

Укрінформ
До 15 років ув’язнення засудили так званого "губернатора Херсонської області" і шістьох його спільників за сприяння російським загарбникам на тимчасово захоплених територіях Херсонщини.

Про це Офіс генерального прокурора повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Сімох учасників організованої групи прокурори Офісу генпрокурора за підтримання публічного обвинувачення визнали винними ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2, Кримінального кодексу України (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією; пособництво державі-агресору), а трьох з них за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2, ч. 6 ст. 111-1 КК України (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією; пособництво державі-агресору; колабораційна діяльність).

"Вироком суду так званого губернатора Херсонської області, який на той час був головою Херсонської окупаційної військово-цивільної адміністрації, засуджено до 15 років позбавлення волі. Іншим шістьом учасникам організованої групи призначено покарання від 10 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - зазначили в ОГП.

Прокурори у суді довели, що засуджені перейшли на бік росіян на тимчасово захоплених територіях Херсонщини й активно сприяли у забезпеченні поштових, логістичних, фінансових і торговельних потреб.

Читайте також: Колаборантам-керівникам трьох міст на ТОТ Луганщини «світить» до 10 років в'язниці

На базі цілісних майнових комплексів херсонської дирекції акціонерного товариства "Укрпошта" вони створили і забезпечували діяльність псевдоструктури - "государственного унитарного предприятия "Почта Херсона".

Як ідеться у повідомленні, "засуджені агітували працівників АТ "Укрпошта" влаштовуватися на роботу до незаконного утворення, запевняючи, що російська окупаційна влада там назавжди".

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила підозру колаборантці, яка представляє так звану "ДНР" у російській Раді федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-