Політв'язня Рустема Сейтхалілова етапували до російської колонії

Кримського активіста Рустема Сейтхалілова, незаконно засудженого Росією до 14 років ув'язнення, вивезли з в'язниці Ульянівської області до російської колонії.

Про це «Кримській солідарності» повідомила його дружина Ельзара Сейтхалілова, передає Укрінформ.

За її словами, це сталося 24 вересня о сьомій годині ранку. Наступного дня він зателефонував по офіційному зв'язку «Зонателеком» і повідомив, що знаходиться в місті Казань.

«Рустем подзвонив мені і сказав, що зараз у Казані. Скоро їх далі повезуть — до Кірова, а потім до Вологди. Це те, що йому відомо. Куди привезуть у результаті, я поки що не знаю», - розповіла Ельзара.

Рустем Сейтхалілов – активіст «Кримської солідарності», до арешту опікувався родинами політв'язнів у Криму, відвідував суди, допомагав робити передачі єдиновірцям у СІЗО, а також сприяв проведенню релігійних свят.

27 березня 2019 року в Криму проходили наймасовіші обшуки у селищах Кам'янка, Строганівка та Біле Сімферопольського району. Рустем Сейтхалілов був серед двох десятків затриманих кримських татар мусульман.

Читайте також: Росіяни утримують у колоніях і СІЗО 17 кримських політв’язнів похилого віку

18 березня 2022 року Південний окружний військовий суд засудив Рустема Сейтхалілова до 14 років ув'язнення.

Раніше Укрінформ повідомляв, що кримських політв'язнів - Асана Янікова, засудженого на 15 років ув'язнення і Рустема Сейтхалілова, засудженого до 14 років ув’язнення, етапували із СІЗО Новочеркаська до російських в’язниць.

Фото: Кримська солідарність