Росіяни утримують у колоніях і СІЗО 17 кримських політв’язнів похилого віку

Росіяни утримують у колоніях і СІЗО 17 кримських політв’язнів похилого віку

Укрінформ
У російських колоніях та слідчих ізоляторах перебувають 17 політв’язнів з тимчасово окупованого Криму віком від 60 років.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр, передає Укрінформ.

"В окупованому Криму не шкодують нікого. Репресій зазнають люди незалежно від віку і статі. На сьогодні у російських СІЗО та колоніях перебувають 17 політв’язнів похилого віку", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, це Сеітяга Аббозов – 66 років, Ренат Алієв – 60 років, Інвер Бекіров – 61 рік, Сервет Газієв – 64 роки, Валерія Гольденберг – 63 роки, Галина Довгопола – 69 років, Азамат Еюпов – 61 рік, Олексій Кисельов – 60 років, Олександр Литвинюк – 63 роки, Володимир Маладика – 62 роки, Халіл Мамбетов – 69 років, Зекір’я Муратов – 67 років, Руслан Нагаєв – 60 років, Енвер Омеров – 62 роки, Олег Приходько – 66 років, Насрулла Сейдалієв – 64 роки, Сергій Цигіпа – 63 роки.

Читайте також: У в'язницях РФ перебувають близько 280 кримських політв’язнів - Леніє Умєрова

Зазначається, що більшість з них окупанти засудили на строки від 5 до 18 років позбавлення волі.

КРЦ наголошує, що з огляду на вік цих політв’язнів такі терміни можуть виявитися для них смертельними. Крім того, у кожного з них є тяжкі та хронічні захворювання, які загострюються у СІЗО та в’язницях, зокрема через неналежну та несвоєчасну медичну допомогу.

Читайте також: З початку окупації Криму у межах обмінів звільнено 10 політв’язнів

"Згідно з мінімальними стандартними правилами поводження з ув’язненими, всі вони мають право на регулярну медичну допомогу, яку вони звичайно ж не отримують. А величезні терміни в колоніях та в’язницях для людей похилого віку з проблемами зі здоров’ям є окремою формою тортур", - констатують у КРЦ.

Як повідомляв Укрінформ, від початку окупації кількість політв’язнів і переслідуваних у Криму перевищила 330 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-